Start Kft logoja

 
 
Automata váltós oktatás a Start Autós-Motoros iskolánál!
 
    • Miben különbözik pontosan egy automata és egy manuális váltós autó?
  A manuális váltós autóban a vezetőnek folyamatosan figyelnie kell arra, hogy mindig megfelelő sebességi fokozatba kapcsoljon az autó sebességétől függően. Egy automata váltós autó esetében nincs más dolga a vezetőnek csak előremeneti (D) fokozatba kapcsol induláskor és a váltásokat az jármű menet közben önállóan elvégzi.
    • Ha automatát vezetek az ciki?
  Sokan úgy vélik, hogy aki ilyen autót vezet, az igazán nem is tud vezetni. Automata váltós autót vezetni egyáltalán nem szégyen! Sőt aki automatán vezet, sokkal biztonságosabban tud közlekedni.
    • Pontosan miért?
  A legtöbb ember számára, amikor vezetni tanul a legnagyobb problémát a figyelemmegosztás jelenti. Figyel a körülötte lévő autókra, gyalogosokra, kerékpárosokra. Rengeteg az ismeretlen helyzet és a mai felgyorsult forgalom megköveteli a gyors helyzetfelismerést. Egy manuális váltós autón nem elég helyes döntést hozni. Már jóval előre kell látni az események alakulását, hogy az autót feltudjuk készíteni a biztonságos megállásra vagy a tovább haladásra. Pont ez, ami miatt az automata váltós autó nagy segítséget nyújt a vezető számára. Elég csak arra figyelni, hogy körülöttünk mi történik aztán féket vagy gázt nyomni. A többit az autó megoldja (ha már gép, dolgozzon helyettünk). Nem kell félni attól, hogy az autó lefullad! Egy olyan autót vezetni, ami nem tud lefulladni, leírhatatlan érzés, ki kell próbálni! Magabiztosságot ad, ami elengedhetetlen a vezetés során. Az önbizalomhiány a vezető legnagyobb ellensége! Nem kell megosztani a figyelmet a forgalom és a technikai kezelés között. Több időd van figyelni a körülötted lévő szituációkra és nem olyan fárasztó a vezetés. Ezáltal biztonságosabb lesz a közlekedés.
    • Ha automatán vizsgázok akkor csak automatát vezethetek?
  Igen, ha automatán vizsgázol akkor csak azt vezethetsz. Viszont ez egyáltalán nem végleges! Később, ha szeretnél olyan jogosítványt, amivel a hagyományos váltós autót is vezetheted akkor elég csak egy különbözeti vizsgát tenned (újból kell forgalmi vizsgán részt venni egy manuális váltós autóval). A különbözeti vizsgára való jelentkezéshez semmilyen követelmény nincs, tehát előtte nincs kötelezően levezetendő óra meghatározva! Természetesen célszerű gyakorolni a vizsga előtt, de ilyenkor már csak az autót kell megszokni a forgalom már a kisújadban van!  

Garantáljuk neked, hogy ha az automatát választod nem fogsz csalódni.

Jelentkezni már lehet a következő címeken:

2200, Monor Deák Ferenc utca 2.

+36209542708

info@startmk.hu